Sunne proteinpannekaker

Sunne proteinpannekaker er en perfekt frokost, lunsj eller snack. Her får du en lettlaget oppskrift på sunne proteinpannekaker. De er fulle av styrkende proteiner og fibre, og kan enkelt lages glutenfrie og laktosefrie.

Denne oppskriften på sunne proteinpannekaker er lett å lage, og smaker skikkelig godt! De sunne proteinpannekakene er gode varme, som kalde. Og de passer ypperlig som “lapper” med syltetøy eller ost når man er på farten.

Jeg liker å toppe de med nøtter, bananer, kokos og en liten dæsj lønnesirup. Min “guilty pleasure” som topping på de sunne proteinpannekakene er smeltet mørk sjokolade og litt blåmuggost(!). Jeg vet det høres rart ut, men det er tro det eller ei en veldig god kombinasjon.

Ingredienser

225g cottage cheese

80g havregryn

5 egg

2 ts. kanel

1 ss. lønnesirup (kan sløyfes)

2 ss. valgfri olje (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor og kjør til en jevn røre.

  2. Varm opp oljen i en stor stekepanne på lav til middels varme. Hell litt røre per pannekake til ønsket størrelse. Jeg foretrekker de en handfull stor.

  3. Stek til du ser bobler danne seg på overflaten av pannekakene, ca. 1-2 minutter. Om du bruker lokk over, hever de ekstra. Bruk en stekespade, og snu og stek i ytterligere ett minutt eller til de er gylne på begge sider.

  4. Gjenta prosessen til all røren er brukt opp. Topp pannekakene med ønsket tilbehør.

  5. Kan fryses og tas opp når du trenger, eller oppbevares i kjøleskapet.

Tips!

  • Oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn (havregryn er naturlig glutenfrie, men de produseres i anlegg som har gluten) og laktosefri ved å bruke laktosefri cottage cheese.

  • Du kan fint lage røren uten foodprocessor.

  • Ha i blåbær for å lage proteinpannekaker med blåbær, eller banan for bananpannekaker.

  • Bruk gjerne stekepanne med non-stick belegg. Om du bruker lokk over kan du steke i tørr panne, og velge å la være å tilsette olje.

  • Lønnesirupen kan erstattes med honning, annen sukkerfri sirup eller sløyfes.

  • Som topping er bær og litt nætter godt, mjerne med en dæsj vaniljekesam.

Disse sunne proteinpannekakene får virkelig ben å gå på her i huset. Både store og små elsker disse sunne proteinpannekakene.

Neste
Neste

Fra himmel til helvete på 16 uker?