Nyttårsforsett og vektnedgang - suksess eller fiasko?
De fleste av oss gir opp nyttårsforsettet den 3. uken i januar. Hvordan kan du legge til rette for å lykkes med å nå dine mål om vektnedgang? Her er mine 10 effektive strategier for suksess.
Nytt år, nye muligheter! For mange av oss en slags ny start. Å sette nyttårsforsetter er vanlig for de fleste av oss. Trene mer, spise sunnere og være mer tilstede, komme i form og vektnedgang. Den bitre sannheten er at de fleste av oss gir opp i den 3. uken av januar. Hvorfor er det slik? I denne artikkelen deler jeg effektive strategier, som ikke inneholder trening og kostholdstips, men heller hvordan du lykkes med å nå målene dine generelt. Slik at du skal slippe å bli de som gir opp etter bare noen uker. Her er mine ti effektive strategier for å gjøre nyttårsforsettene dine til en realitet!
Først og fremst, sett gode mål. Det er viktig at målene du setter deg er spesifikke, målbare og tidsbestemte. Det er absolutt lov å drømme, men å strekke seg for høyt kan føre til skuffelse og tap av motivasjon. Nyere studier viser faktisk at de som tør å sette “drømme-mål” heller enn veldig realistiske mål, lykkes i større grad når det gjelder vektreduksjon. Motsatt av hva vi har trodd tidligere. Skriv målene ned, bestem deg for noen delmål og bestem deg for hvordan du skal måle veien til målet.
For det andre, vær spesifikk når du setter mål. I stedet for "jeg vil bli sunnere", eller «jeg vil gå ned i vekt», prøv "jeg vil gå en 30-minutters tur hver dag" eller «jeg vil gå ned 5 kg innen xx måned». Du må også sette en tidsplan for når målet skal nås.
Tredje punkt på listen er å dele opp målene dine. Store mål kan virke overveldende, men ved å dele dem opp i mindre, håndterbare delmål, blir de langt mer oppnåelige. For eksempel, selv om du vil gå ned 10 kg totalt, så kan det være greit å sette et delmål på 2 kg.
Det fjerde tipset er å planlegge fremover. Lag en detaljert plan for hvordan du skal nå målene dine, inkludert potensielle hindringer og hvordan du kan overvinne dem. Det kan for eksempel være å lage en plan for hva du skal spise de neste 3 dagene, eller når og hvor du skal trene.
Det femte rådet er å holde deg ansvarlig. Fortell noen om målene dine og vurder å finne en å gjøre det sammen med. Sammen kan dere holde hverandre motiverte og på rett spor. Får du regelmessig oppfølging av helsepersonell, øker sjansen for å lykkes med for eksempel vektreduksjon ti ganger!
Det sjette tipset er å spore fremgangen din. Ved å holde øye med fremgangen din, kan du holde motivasjonen oppe og holde fokus på målet. For å vite om du er på rett vei, må du ha en målemetode for målet ditt, og du bør gjøre det regelmessig.
Det syvende rådet er å være fleksibel. Livet er uforutsigbart og noen ganger må vi justere kursen. Det er helt ok, og en viktig del av reisen mot suksess. Ikke vent til mandag, kun fordi det ikke gikk akkurat som planlagt denne uken.
Det åttende rådet er å tilgi feilskjær. Ingen er perfekt, og vi vil alle glippe på et eller annet tidspunkt. Vi er jo tross alt mennesker, og ikke maskiner! Det viktigste er å lære av feilene og fortsette å jobbe mot målene dine. Og det viktigste er at du ikke gir opp, men har en plan for når det ikke går som planlagt. Fordi det blir til å skje!
Det niende tipset er å feire suksessene dine. Ikke vent til du har nådd det endelige målet for å feire. Du lever nå! Det betyr at reisen til målet ditt er minst like viktig som å komme dit. Da må du ha det gøy på veien, og rose deg selv. Hver lille seier på veien mot målet er en grunn til å feire.
Til slutt, husk selvomsorg. Din fysiske og mentale helse er viktig i livet, også når det gjelder sjanse for at du skal nå målene dine. Ikke press deg selv for hardt på bekostning av det du ønsker å oppnå. Og; ha høyde for at du må justere målene dine underveis. Det betyr ikke at du har mislyktes!
Husk, konsistens og tålmodighet er nøkkelen. Lykke til!
Har du lyst å få vitenskapelig og inspirerende artikler om kropp og helse rett i innboksen din? Meld deg på nyhetsbrevet!